Jordi Garcia Sicard

Psicòleg Col·legiat 8876

Sóc Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també hi he realitzat el Màster de Psicologia clínica i Medicina conductual.
Tanmateix he fet estudis de psicologia a Université de Toulouse Le Mirail, a França.

Des de 1999 exerceixo de psicoterapeuta a través de consulta privada a Barcelona, activitat que compagino des de 2005 amb la meva participació com a psicòleg del SEM-061 en situacions de crisis i emergències.

Imparteixo formació en temàtica relacionada amb la psicologia per a diverses empreses i col·lectius associatius, havent intervingut en congressos nacionals de psicologia clínica.

Estic vinculat al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya on participo de les activitats relacionades amb psicologia d’emergències i en la formació que realitza el COPC al respecte.

He format part de grupsde treball a nivell estatal en relació a la psicologia d’emergències, i he realitzat diverses ponències sobre la mateixa temàtica al llarg dels anys.

Paral·lelament he treballat més de divuit anys a la Generalitat, al Departament de Benestar Social i Família, com a psicòleg en relació a tot l’espectre de la discapacitat psíquica (intel·lectual i trastorns mentals), valoració de la discapacitat, orientació i coordinació amb recursos assistencials, laborals/ocupacionals, residencials… També he participat en grups de treball, a nivell de tot l’estat, per l’elaboració de continguts referents a les guies de valoració de la discapacitat i la dependència. He estat el portaveu i coordinador del col·lectiu de psicòlegs valoradors de tot Catalunya durant set anys, fins que vaig decidir de deixar l’administració per inicar i apostar per un altre camí professional. .

També he col·laborat en intervencions psicològiques a República Centreafricana amb Metges Sense Fronteres.

Treballo amb un model teòric que s’ha anant modulant des de la psicologia cognitiu conductual, constructivista, estratègica breu… i la saviesa de les persones que he conegut en aquest camí de tants anys.

Les consultes poden ser en català, castellà i francès

Psicòleg Barcelona
Psicòleg emergències